gemeente Laakdal
A  A  A  A 

In de kijker


     
      

Volg het dagelijks nieuws uit Laakdal op www.facebook.com/GemeenteLaakdal            

        

Spaarzaam met drinkwater

Om een tekort aan drinkwater te voorkomen, zijn er vanaf vandaag (22/06) enkele preventieve maatregelen van kracht. De boodschap is: 'verspil niet onnodig drinkwater!' De maatregelen gelden zolang dit nodig is. Lees verder om te weten wat op dit moment niet meer mag.

 ...Wat mag niet:

-> (bij)vullen van zwembaden, vijvers en fonteinen
-> besproeien van velden, binnenplaatsen, grasperken en tuinen
-> reinigen van straten, straatgreppels, stoepen, voetpaden en riolen
-> besproeien van daken, gevels, tenten, luifels en sportterreinen
-> afspuiten van motorvoertuigen, aanhangwagens en opleggers

        De nieuwe zomerbrochure is er!

Ook deze zomer organiseren de sport- en cultuurdienst, de bibliotheek en buitenschoolse opvang tal van activiteiten voor Laakdalse kinderen. het volledige overzicht vind je in de nieuwe zomerbrochure.
 

 
  


40 jaar Laakdal!

In 2017 vieren we het 40-jarig jubileum van gemeente Laakdal. Het ganse jaar door organiseren we diverse activiteiten waar we iedereen op uitnodigen. In het najaar sluiten we het feestjaar af met een echt volksfeest tijdens het openingsweekend van het nieuwe gemeentehuis.
Speciaal voor het feestjaar werd ook het huidige logo in een feestjasje gestoken..
 
   
        


Een nieuw gemeentehuis met herinrichting van de dorpskern van Groot-Vorst


De eerstkomende jaren zal de dorpskern van Groot-Vorst
een hele transformatie ondergaan.
Samen met de bouw van het nieuwe gemeentehuis in het centrum van Groot-Vorst wordt ook de dorpskern heringericht, zodat we alle dienstverlening op 1 plaats kunnen centraliseren en we de toegankelijkheid naar deze dienstverlening zo optimaal en aangenaam mogelijk kunnen maken voor alle Laakdalse burgers.
Het wordt een super-geïsoleerd en bijna-energieneutraal gebouw dat voornamelijk met hernieuwbare energie verwarmd zal worden.
 

Bekijk hier de folder 

Volg hier het verloop van de werken!

  

      


Pidpa voert rioleringswerken uit in Veerle-Heide


In de straten Witte Hoeve, Zandstraat, Veerle-Heide en Lakstraat zal een gescheiden afwateringsstelsel aangelegd worden. Hierbij zullen ook de grachten ingezet worden om het water te bufferen.

Bekijk hier de folder

Volg het verloop van de werken via werken en omleidingen
  

      


De begraafplaatsen van Laakdal worden heringericht


De herinrichting kadert in de nieuwe toekomstvisie voor de begraafplaatsen in Laakdal. Het gemeentebestuur wil de nabestaanden op een serene manier afscheid laten nemen van hun dierbare overledenen. Daarom streven we naar aangename en rustgevende begraafplaatsen die tevens voor iedereen toegankelijk zijn en een uniforme uitstraling hebben.

Meer info vind je hier

 


        


Bouwproject Capellebeemden in Klein-Vorst

Tegen eind 2018 zal het dorpscentrum van Klein-Vorst er helemaal anders gaan uitzien. Op de hoek van de Geelsebaan-Meerlaarstraat, waar vroeger de Witte School stond, start de Kleine Landeigendom in samenwerking met het gemeentebestuur met het project Capellebeemden.

Bekijk hier de folder
Bekijk hier de presentatie die getoond is op de infoavond

 

     


Laakdal maakt werk van de trage wegen!

Tussen het schoolgebouw van VBS De Wijngaard en de kerk in Veerle werd de trage weg onder handen genomen.  Trage wegen zijn paden of wegen die bestemd zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer. Wandelaars en fietsers zijn de belangrijkste gebruikers. Je vindt ze overal, op het platteland, in een dorpskern of verkaveling, verhard of onverhard, breed of smal. Trage wegen zijn vooral veilige verbindingen en bieden een alternatieve en verkeersveilige route voor bijvoorbeeld schoolgaande kinderen. 


 
       

   


Bescherm je kippen tegen vossen en marters

Vind hier alle nuttige informatie. Om de schadeproblematiek in Vlaanderen op te volgen heeft Hubertus Vereniging Vlaanderen een meldpunt opgericht. Dit meldpunt vind je via deze link.

 

Activiteit invoeren

Jouw activiteit in de uitdatabank?
Klik hier

Jouw activiteit in het infoblad?
Klik hier

Aanmelden

Nieuwsbrief

E-mail
Bookmark and Share
© 2013 gemeente Laakdal | Administratief centrum - Kerkstraat 21 - 2430 Laakdal - T 013/67 01 10 - F 013/67 25 89 -
design & development by e2e NV