gemeente Laakdal
A  A  A  A 

Gladde wegen? De strooiploeg staat klaar

Een erg belangrijke opdracht van de gemeente is de zorg voor goed berijdbare gemeentewegen. Dit betekent dat we het ganse jaar door voldoende aandacht schenken aan een goed onderhoud. Bovendien moeten we er in de winterperiode voor zorgen dat de gemeentewegen veilig blijven. Als de politie gladheidgevaar vaststelt, verwittigt ze de gemeentelijke dienst die dan alles in gereedheid brengt om de wegen sneeuw- en ijzelvrij te houden.

Om alles in goede banen te leiden werken we met een strooivolgorde waarbij we eerst strooien op wegen met veel verkeer, zoals de invals- en uitvalswegen, de toegang tot scholen en industriegebieden en de trac├ęs van het openbaar vervoer. Daarna komen de minder drukke wegen aan de beurt. We strooien ook op de fietspaden, de trage wegen en de openbare parkings. Er worden zakken zout beschikbaar gesteld aan scholen en kerken zodat zij hun paden kunnen vrijhouden. Bij plotse, hevige sneeuw worden ook de schaaf- en borstelmachine ingezet.

Maak ook je eigen stoep sneeuwvrij!

Graag ook aandacht voor de verplichting om de stoep voor jouw eigendom begaanbaar te houden. We vragen om het geruimde materiaal niet op de rijbaan te gooien, maar te stapelen aan de rand ervan.


Gewestwegen

De gewestwegen zoals de Geelsebaan, Meerlaarstraat, Vorstsebaan, Steenbergen, Borgtstraat, Nieuwe Baan, Oude Geelsebaan, Diestsebaan, Averboodsebaan, Biezenhoed en Nikelaan worden door het Vlaamse Gewest onderhouden.

 

Activiteit invoeren

Jouw activiteit in de uitdatabank?
Klik hier

Jouw activiteit in het infoblad?
Klik hier

Aanmelden

Nieuwsbrief

E-mail
Bookmark and Share
© 2013 gemeente Laakdal | Administratief centrum - Kerkstraat 21 - 2430 Laakdal - T 013/67 01 10 - F 013/67 25 89 -
design & development by e2e NV