gemeente Laakdal
A  A  A  A 

De begraafplaatsen van Laakdal worden heringericht

De herinrichting kadert in de nieuwe toekomstvisie voor de begraafplaatsen in Laakdal. Het gemeentebestuur wil de nabestaanden op een serene manier afscheid laten nemen van hun dierbare overledenen. Daarom streven we naar aangename en rustgevende begraafplaatsen die tevens voor iedereen toegankelijk zijn en een uniforme uitstraling hebben.

Bij de opmaak van het plan heeft het gemeentebestuur getracht de burgers zo veel mogelijk inspraak te geven. Zo maakte de dienst Burger– en Welzijnszaken samen met een werkgroep een uitgebreide toekomstvisie op. Hierin werden een aantal belangrijke aandachtspunten aangestipt die ook uitgevoerd zullen worden: de paadjes zullen toegankelijk en onderhoudsvriendelijk zijn, er worden meer banken geplaatst en ook de strooiweide wordt aangenamer ingericht.

Bovendien wordt er een paviljoentje voorzien waar je bij slecht weer kan schuilen en waar je ook de laatste groet kan brengen aan de kist of urne. Hier zullen sanitair, een informatiebord en de nodige voorzieningen om het graf netjes te houden aanwezig zijn.

Ook is er ruimte voorzien voor graven van andere geloofsovertuigingen en zal er een passende gedenksteen op de begraafplaatsen van Groot-Vorst, Veerle en Eindhout geplaatst worden.

De kinderbegraafplaatsen worden op een speelse wijze ingericht, met speciale aandacht voor de rouwbeleving van kinderen. In Groot-Vorst werd dit gedeelte reeds door de gemeentelijke diensten heraangelegd.
              
                   Het renoveren van de begraafplaatsen zal in fases verlopen. De begraafplaats van Groot-Vorst wordt als eerste heringericht. Deze werken zijn begin januari 2017 gestart. Daarna komen de begraafplaatsen van Veerle en Eindhout aan de beurt.

De renovatiewerken van de begraafplaatsen van Groot-Vorst en Veerle zullen tegen Allerheiligen 2017 voltooid zijn.

De kostprijs van de renovatie bedraagt 236.715 euro incl. btw. De werken worden uitgevoerd door aannemer V&V - INFRA BVBA.

 

Activiteit invoeren

Jouw activiteit in de uitdatabank?
Klik hier

Jouw activiteit in het infoblad?
Klik hier

Aanmelden

Nieuwsbrief

E-mail
Bookmark and Share
© 2013 gemeente Laakdal | Administratief centrum - Kerkstraat 21 - 2430 Laakdal - T 013/67 01 10 - F 013/67 25 89 -
design & development by e2e NV