gemeente Laakdal
A  A  A  A 

Hakselteam aan Huis - inschrijven t.e.m. 13 november - !!! buxusmot !!!

Hakselteam aan Huis

20 november 2017 t.e.m. 24 november 2017

In het najaar organiseert gemeente Laakdal opnieuw een Hakselteam aan Huis. In november kunnen de Laakdalse burgers hun snoeihout aan huis laten hakselen. Er wordt gehakseld van maandag 20 november 2017 tot en met vrijdag 24 november 2017. Indien we veel inschrijvingen ontvangen, is het mogelijk dat ook de week erna nog verder gehakseld wordt.

Inschrijven?

Inschrijven kan via de milieudienst tot en met 13 november 2017. Na deze datum worden geen inschrijvingen meer aanvaard. Geef bij inschrijving zeker ook je telefoon- of gsm-nummer door.

Kostprijs?

- Het eerste kwartier hakselen is gratis. Daarna wordt € 5 aangerekend per begonnen kwartier.

- Er wordt max. 1 u gehakseld per adres.

- Bij afwezigheid vind je de overschrijving in de brievenbus. Je betaalt voor het te hakselen hout dat op jouw perceel ligt.

- Het is niet voordelig om het snoeihout van verschillende buren samen op 1 perceel te leggen. Er wordt immers maar 1 kwartier gratis gehakseld en maar 1 uur in totaal gehakseld PER PERCEEL. Het is dus voordeliger voor jezelf en duidelijker voor het Hakselteam dat het snoeihout per perceel wordt gelegd.

Praktisch:
!!! OPGELET !!! Om verspreiding te voorkomen, wordt buxussnoeisel aangetast door de buxusmot NIET gehakseld. Meer info onderaan.

- Enkel vers snoeihout wordt gehakseld. Rottend/composterend hout blijft ongehakseld op het perceel liggen.

- Leg het snoeihout met de takken in dezelfde richting aan de straat zonder te hinderen. Het Hakselteam rijdt geen percelen op! De takken in dezelfde richting leggen zorgt ervoor dat deze gemakkelijker hanteerbaar zijn voor het Hakselteam, zodat ze sneller kunnen werken en meer kunnen hakselen op een kortere periode.

- Zorg ervoor dat het snoeihout klaarligt op maandag 20 november 2017. Het Hakselteam probeert ervoor te zorgen dat het snoeihout ten laatste op vrijdag 24 november 2017 gehakseld is. Indien te veel inschrijvingen ontvangen worden, is het mogelijk dat ook de week erna nog verder gehakseld wordt.

- Snoeihout mag samengebonden worden, maar enkel met NATUURTOUW (gebruik zeker geen ijzerdraad!!!) en in hanteerbare hoeveelheden.

- Verwijder wortelkluiten, stronken, stenen en rietstengels: deze worden NIET gehakseld en blijven op uw perceel liggen.

- Leg een zeil klaar om de snippers op te vangen.

- De takken mogen max. 15 cm dik zijn.

- Voor het comfort van onze medewerkers wordt gevraagd om snoeihout met doornen, stekels, e.d. apart te leggen. Gelieve hiermee rekening te houden.

Opgelet: enkel snoeihout van particulieren wordt gehakseld.

Buxusmot

N.a.v. de recente problemen met de buxusmot en om verspreiding te voorkomen, zal het Hakselteam geen buxussnoeisel hakselen dat door de buxusmot werd aangetast. De eitjes en rupsen van de buxusmot worden immers niet vernietigd bij het hakselen en op die manier zou dus gevaar op verdere verspreiding ontstaan.

De eitjes en rupsen worden wel vernietigd in een professionele composteerinstallatie, zoals die van IOK Afvalbeheer. Kleine hoeveelheden kunnen verwijderd worden in de GFT-container. Grotere hoeveelheden kunnen afgevoerd worden naar het containerpark (best afdekken tijdens vervoer, om verdere verspreiding te voorkomen.

Opgelet! Het opstoken van snoeisel (en ander afval) is NIET toegelaten.

Dienst Leefmilieu gemeente Laakdal, Kerkstraat 21
Tel.: 013 35 90 11,

 

Activiteit invoeren

Jouw activiteit in de uitdatabank?
Klik hier

Jouw activiteit in het infoblad?
Klik hier

Aanmelden

Nieuwsbrief

E-mail
Bookmark and Share
© 2013 gemeente Laakdal | Administratief centrum - Kerkstraat 21 - 2430 Laakdal - T 013/67 01 10 - F 013/67 25 89 -
design & development by e2e NV